Paleo, natuurlijke voeding eten

by zublim .

PaleoHet is inmiddels uit verschillende onderzoeken gebleken dat natuurlijke voeding goed is voor ons. Eten volgens het Paleo Principe. Ons lichaam kan het meeste uit natuurlijke voeding halen en het maakt ons ook gezonder. Bewerkt voedsel daarentegen is slecht voor ons lichaam. Het Paleo Principe richt zich op die vorm van voeding.

Natuurproducten Paleo

Natuurproducten zijn producten diepuur door de natuur worden gemaakt. Hierbij is er geen interventie geweest van mensen. Natuurvoedsel is dan ook heel goed voor ons, omdat het niet bewerkt is, want het is gewoon een puur natuurproduct. Ons lichaam is er dan ook op gebouwd om voeding uit de natuur te verwerken, zoals het lichaam van veel dieren dat ook is. We mogen dan wel geƫvolueerd zijn, maar ons lichaam is nog precies hetzelfde als het toen in Het Stenen Tijdperk was. Tijdens het Paleo, dus.

Er bestaat dan ook een dieet dat gericht is op natuurvoeding en de recepten worden enkel met natuur voeding gemaakt. De dieet is het paleo dieet en het is gebaseerd op de voeding van onze voorouders in het Stenen Tijdperk.

Natuurlijke Paleo recepten

In Paleo recepten komt dan ook enkel natuurlijke voeding voor. Alles wat door mensen zelf wordt gemaakt of bewerkt, wordt vermeden. De paleo recepten zijn op de filosofie gebaseerd dat moeder Natuur het beste weet wat wij moeten eten en drinken. Je kunt bij natuurlijke voeding denken aan groente, fruit, eieren, vlees, vis, noten en zaden.

Dingen die vermeden moeten worden zijn granen, suikers, zout en zuivel. Dit betekent dus geen brood, frisdrank of chocolade taarten, maar je begrijpt zelf ook wel dat deze dingen niet goed zijn voor ons. Ze zitten boordevol koolhydraten. De meeste mensen denken dan: Wat is er ongezond aan brood? Brood wordt met granen gemaakt en granen zijn genetisch gemanipuleerd, wat betekent dat er heel veel troep in zit.